Výběr video systému s pohybovými senzory

 

Průvodce výběrem a instalací kamerových systémů se senzorem pohybu

V dnešní době jsou kamerové systémy s pohybovým senzorem oblíbené a jsou také docela dostupné, a proto jsme vás dnes chtěli provést výběrem a instalací kamerového systému s pohybovým senzorem.

Co jsou pohybové senzory a jak fungují?

Pohybové senzory jsou spouštěny (uhodli jste) pohybem a lze je integrovat do různých domácích bezpečnostních systémů přizpůsobených vašim konkrétním potřebám.

Osvětlení aktivované pohybem je jedním z nejběžnějších, které máte v domácnosti, a to nejen z bezpečnostních důvodů, ale také proto, abyste se nesrazili, když vyjdete z domu ve tmě. Osvětlení pohybovým senzorem může být užitečné zejména v případě, že máte velkou zahradu a žijete na venkově.

Stejně jako osvětlení pohybovým senzorem se kamerové systémy pohybového senzoru spouštějí stejným způsobem a lze je použít jako účinný bezpečnostní kamerový systém, protože jsou spouštěny pouze pohybem, což šetří náklady na energii i virtuální úložiště. V některých scénářích je lze dokonce použít ve spojení s osvětlením pohybového senzoru pro zajištění ostrého a jasnějšího obrazu.

Konečně ještě jedno běžné použití kamerových systémů se snímačem pohybu je pro obvodové ploty. Pohybové senzory po obvodu vašeho pozemku, které jsou navrženy pro ty, kteří žijí na nemovitostech na větší ploše, vám mohou poslat upozornění na narušení vašeho pozemku.

Jak můžete vidět, pohybové senzory lze použít mnoha různými způsoby a zajistit si klidné spaní a pocit bezpečí.

 

Typy kamerových systémů se snímačem pohybu

kam1

PIR (pasivní infračervené) systémy

Některé kamery se snímačem pohybu jsou vybaveny „infračerveným okem“. Infračervené záření je spektrum světla neviditelné pouhým okem a detekuje tepelné podpisy různých objektů, zvířat a lidí.

Každá kamera se snímačem pohybu se bude mírně lišit, pokud jde o druhy pohybu, které by mohly snímač spustit.

Mikrovlnný senzor

Některé kamery s pohybovým senzorem mohou být vybaveny také mikrovlnnou technologií, což znamená, že namísto použití infračervených vln světla využívá mikrovlnné pulzy. Microwave Occupy Sensors se říká, že jsou spíše aktivní technologií než pasivní, jak vidíme výše. Tyto senzory mají lepší dosah, ale bývají méně běžné, protože jsou dražší a mohou snadno trpět elektrickým rušením.

Duální technologický senzor

Můžete si pořídit také snímače pohybu s duální technologií, které jsou kombinací dvou typů kamer se snímačem pohybu, které jsme zmínili výše. Systém funguje nejlépe, když jsou aktivovány obě technologie, což znamená menší pravděpodobnost výskytu falešných spouštěčů.

Kamery mohou nabízet i méně běžné typy technologií, jako jsou vibrace, gesta, ultrazvukové vlny a tomografické senzory.

 

Problémy s detekcí pohybu

Když systémy detekce pohybu poprvé vyšly, byly trochu příliš citlivé, což znamená, že sebemenší spouštěcí událost vedla k tomu, že lidé dostali upozornění na něco, co ve skutečnosti nebyl bezpečnostní problém. To se může stát i dnes u větších psů, a pokud žijete v oblasti divočiny, u velkých savců. Systémy však lze nyní snadno přizpůsobit a upravit na různé úrovně citlivosti; což znamená, že nejste zaplaveni těmito falešnými poplachy.

V dnešní době se dobrý chytrý fotoaparát snadno propojí s vaším telefonem, takže jej můžete nastavit a vyzkoušet, aby byla citlivost nastavena podle vašich představ. Můžete také rychle zkontrolovat kameru v případě spuštění výstrahy a můžete to udělat odkudkoli.

Dalším běžným, ale snadno řešitelným problémem je nepřijímání upozornění. Pokud jste mimo domov nebo na druhé straně svého pozemku, nemusíte si být vědomi toho, že existuje bezpečnostní riziko. Řešení jsou ve skutečnosti docela snadná a ve většině případů jde o technickou závadu.

Výstrahy se mohou náhodně vypnout, nebo mohou být vaše e-maily/oznámení odeslány na nesprávný e-mail nebo mohou být přesunuty do složky se spamem. Dalším, někdy běžným důvodem, proč nedostáváte upozornění, je, že e-mailová adresa spojená s účtem nemusela být z bezpečnostních důvodů potvrzena/ověřena, což znamená, že upozornění nepřicházejí.

Pokud máte problémy s upozorněními a vyzkoušeli jste výše uvedená řešení, bude dalším bodem hovoru kontaktovat výrobce.

 

Jak vybrat správnou kameru se senzorem pohybu?

153727033177_01

Jak vidíte, existuje nepřeberné množství možností kamerových systémů s pohybovým senzorem, tak jak si vybrat ten správný? Vše záleží na individuálních funkcích každého fotoaparátu a na tom, jak vám budou nejlépe vyhovovat. 

Dosah: Při instalaci kamer na vnější stranu nemovitosti chcete zajistit, aby měly dobrý dosah. V tomto druhu scénáře by mohla být skvělou volbou investice do duálního systému, který má vlastnosti infračervené detekce s dlouhodosahovými schopnostmi mikrovlnných senzorů.

Držáky: Je kamera dodávána s držáky? Pokud ano, jaké jsou? Vejdou se snadno na venkovní stěnu? To všechno jsou otázky, které byste si měli položit při pohledu na potenciální modely.

Technologie senzorů: Pochopením různých typů technologií detektorů pohybu, které jsme uvedli výše, můžete učinit informovanější rozhodnutí o tom, která bude pro váš domov nejlepší.

Snadná instalace: Nikdo nechce trávit hodiny instalací systému nebo se snažit platit za to, aby vám jej někdo nainstaloval, a proto byste si měli vždy vybrat něco, co se snadno instaluje. Získejte doporučení od přátel a dokonce se zeptejte lidí pracujících v obchodě na jejich názor. V případě pochybností si to vygooglujte. Na webu je spousta recenzí a určitě se zmíní o postupu instalace. Amazon je skvělým výchozím bodem, protože nyní můžete filtrovat recenze podle klíčových slov

Instalace kamer s detekcí pohybu

I když se samotný kamerový systém může zdát jako složité zařízení, jeho instalace nemusí být tak složitá, i když jeho umístění může chvíli trvat.

Umístění může být trochu komplikované, chcete, aby byl umístěn dostatečně vysoko, abyste zachytili co nejvíce. Výše umístěná kamera zvyšuje FOV a spustí kameru, když se k ní někdo přiblíží, nikoli když je přímo pod ní. Nastavení kamery ve výšce nad dosah také pomáhá vyhnout se jakékoli potenciální manipulaci. Neumisťujte jej však příliš vysoko, protože by to mohlo ovlivnit kvalitu obrazu zachyceného kamerou – chcete, abyste rozeznali osobu, která se blíží k vašemu pozemku. Pokud nemáte jinou možnost, měli byste zvážit 4K bezpečnostní kameru pro co nejlepší detaily.

Měli byste zajistit, aby byly pokryty klíčové přístupové body k vašemu pozemku, jako je příjezdová cesta (zejména pokud vlastníte vozidla), přední dveře a zadní dveře.

 

Vytvoříme nabídku na WiFi kamery dle Vašich potřeb zdarma

Zanechte nám Vaše údaje, abychom se s Vámi mohli spojit a probrat detaily ohledně Vašich požadavků na CCTV a bezpečnostní systémy.