Instalace kamerového systému

 

Kdykoli je to možné, zvolte vysoké místo pro ochranu kamery. Umístěte kameru asi 3 m nad zem, aby s ní lidé nemohli manipulovat. Nedávejte však kameru příliš vysoko, jinak byste s ní nemuseli dostatečně vidět detaily narušitelů Vašeho prostoru. Ať už se rozhodnete kameru namontovat kamkoli, ujistěte se, že je na místě, kde k ní máte přístup, abyste mohli později provádět opravy. 

Ujistěte se, že plánované umístění kamery je blízko zásuvky, pokud je připojena kabelem. Budete muset mít možnost vést napájecí kabel z kamery do blízké zásuvky nebo jiného zdroje napájení. Změřte napájecí kabel dodávaný s kamerou, abyste věděli, jak blízko k zásuvce je třeba kameru umístit. Pokud například napájecí kabel měří přibližně 1,8 m, bude třeba kameru namontovat do vzdálenosti přibližně 1,7 m od elektrické zásuvky.

40K připevnění kamery na stěnu použijte šrouby nebo lepicí podložku. Pomocí šroubováku nebo vrtačky připevněte držák kamery ke stěně pomocí šroubů, které jsou součástí dodávky. Pokud byla kamera dodána s lepicí podložkou místo šroubů, jednoduše sejměte plastový kryt z lepicí podložky a umístěte ji na zeď. Před odstraněním ruky ji tam držte alespoň 30 sekund. Pokud k připevnění držáku ke zdi používáte šrouby, zašroubujte je do trnu za sádrokartonovou stěnou, abyste dosáhli nejlepších výsledků. Pokud instalujete malou skrytou kameru jinam než na zeď, tento krok můžete přeskočit. 

V případě potřeby připojte kameru k zásuvce nebo ke zdroji napájení. Veďte napájecí kabel z videokamery do zásuvky, kterou jste určili dříve. Pokud plánujete držet kameru skrytou před zraky ostatních, nezapomeňte schovat i napájecí kabel. Kabel veďte například za vysokou policí na knihy nebo dlouhým plakátem, pokud je kamera instalována uvnitř. Pokud je venku, zvažte vyvrtání otvoru do zdi a protažení napájecího kabelu tímto otvorem ke zdroji energie. 

Pokud je to možné, veďte video kabely z fotoaparátu do úložného zařízení. Pokud jste si zakoupili kabelovou kameru, měla by být dodána s kabely, které jsou na obou stranách označeny „To Camera“ a „To NVR“. Připojte tyto kabely ke své kameře a zařízení NVR vložením opačných konců kabelů do zařízení označených příslušnými štítky. 

Tento postup opakujte pro všechny další kamery, které plánujete nainstalovat. Pokud instalujete více kamer, nezapomeňte je naklonit tak, aby všechny pokrývaly různé oblasti vašeho domova nebo firmy. Tím se minimalizuje míra překrývání mezi různými kanály kamery a váš domov nebo podnik bude co nejbezpečnější.


Poloha kabelů, jak je chránit?Hikvision-Authorised-Installer-2

Něco, co je třeba vzít v úvahu při instalaci CCTV kamer, je to, jak budou napájeny a jak bude vedení po celé budově. V mnoha případech budete moci nainstalovat kamery a kabeláž jednoduše tím, že kabely protáhnete stropem a do zdi. Jiné práce si vyžádají použití vedení – potrubí pro vedení kabeláže a její ochranu – a v některých případech vyvrtání části stěny, aby se kabeláž položila dovnitř. Pro tyto větší zakázky je profesionální instalace videokamery obvykle tou správnou volbou, protože profesionální technici kamerového systému mohou vybrat správný materiál pro potrubní vedení, určit správný počet kabelů pro vedení a další. 

Jak ochráním dráty své bezpečnostní kamery?

Kabely bezpečnostních kamer musí být chráněny proti korozi, vodě, teplu a dalším silám, které mohou časem způsobit poškození. Měly by mít také nějakou ochranu proti vetřelcům a vandalům, kteří by se mohli pokusit dráty přestřihnout. Některá ochranná opatření zahrnují zakrytí kabelů v pláštích nebo kanálech, natírání kabelů tak, aby nenápadně splývaly s okolím, a vedení kabelů uvnitř zdí, stropů a podlahových lišt. Společnosti provádějící instalaci CCTV by měly mít dobrý přehled o všech typech kabeláže a použití, aby zajistily řádnou ochranu vašich vodičů.

 Ethernet-Cable-for-Poe

 

Rozpočet instalace a doba instalace 

 

Kolik stojí instalace bezpečnostní kamery?

Monitorování CCTV obvykle stojí kolem 2500 Kč. Některé CCTV bezpečnostní systémy stojí více než jiné, v závislosti na několika faktorech: systémy s více dráty jsou dražší na instalaci, protože mohou vyžadovat drahé výkopy, vedení kabelů skrz zdi a opravy po instalaci. CCTV systémy s vyšším rozlišením, čtečky SPZ a kamery s dalšími speciálními funkcemi obvykle stojí o 5001000 Kč více. Vysoce odolné kamery odolné proti povětrnostním vlivům mají obecně vyšší cenu. Cloudové systémy také přicházejí s poplatky za cloudové úložiště. Je důležité, aby majitelé a manažeři zařízení učinili informované rozhodnutí o své investici do zabezpečení. 

Mám provést domácí instalaci nebo si najmout profesionála?

Můžete se rozhodnout provést vlastní instalaci firemního bezpečnostního kamerového systému, i když to může být náročné v závislosti na rozsahu vašeho systému a na tom, zda vyžaduje kabeláž. Při nesprávné instalaci mohou bezpečnostní kamerové systémy selhat při ochraně vašeho zařízení. Sázkou na jistotu je najmout si profesionálního technika, který zajistí, že všechny kamerové systémy budou nastaveny tak, aby fungovaly co nejlépe. Komerční bezpečnostní společnosti mají odborníky, kteří dokážou zajistit, aby byly kamery umístěny ve správných úhlech, a poskytnout tak bezpečnou a efektivní instalaci bezpečnostních kamer pro ochranu firmy bez selhání. Cvičí se také při provádění instalací a vedení kabelů bez nehod a zranění, ke kterým může dojít během domácí instalace. 

 

Zanechte nám Vaše údaje, abychom se s Vámi mohli spojit a probrat detaily ohledně Vašich požadavků na CCTV a bezpečnostní systémy