Jak si vybrat bezpečnostní kameru?

Bez ohledu na konfiguraci Vašeho sledovacího systému, vybraný typ bezpečnostní kamery má obrovský dopad. Existuje mnoho typů kamer a možností jejich instalace.

Každá kamera má své silné a slabé stránky, své výhody a nevýhody. Je nezbytné, abyste učinili informované rozhodnutí a dosáhli nejlepšího kamerového systému pro bezpečnost Vašeho podniku.

Pamatujte, že při instalaci bezpečnostního kamerového systému se doporučuje kombinovat typy kamer.

 

Bullet kameryJohnson-controls-tyco-illustra-pro-gen3-b

Jsou lineární bezpečnostní kamery, které se připevňují na zeď nebo strop pomocí tříosého držáku (takže se nemusíte starat o jejich orientaci, když je šroubujete do zdi) a zaměřují se na konkrétní část vašeho areálu. Vzhledem k jejich trubkovému designu mají prostor pro noční vidění a IR funkce a mají lepší rozsah a možnosti zoomu než plošší kupolové bezpečnostní kamery. 

Vzhledem k tomu, že jsou zjevně rozpoznatelné jako bezpečnostní kamera, jsou také skvělým odstrašujícím prostředkem a lze je snadno namontovat téměř kamkoli. S typickými kryty odolnými proti povětrnostním vlivům jsou docela odolné, ale ne vždy mají plnou IP certifikaci jiných modelů.

Na druhou stranu jsou náchylnější k poškození než jiné modely a vytvářejí lákavá hnízda pro divokou zvěř, takže se ujistěte, že jste vybrali dobré místo pro instalaci bullet kamer ve svých prostorách.

 

a68362b47c5f41081acae4000b9df5c0Dome kamery

Malá černá koule kupolové kamery nabízí lepší zorné pole než její protějšek typu bullet. Je to také subtilnější a odolnější než jiné typy bezpečnostních kamer na trhu. Pokud hledáte méně asertivní bezpečnostní kamerový systém, skromná kopule má své výhody. Veškerá bezpečnost bez náznaku ostražitosti.

Vzhledem k tomu, že mívají širší úhel záběru, jsou dome kamery skvělé pro maloobchodní zařízení, restaurace, hotely a kasina. Vzhledem k tomu, že jsou malé a nepřekáží, nabízejí dome kamery jemnost pro ty, kteří chtějí své bezpečnostní kamery skrýt.

Dome kamery jsou odolné, což jim umožňuje odolat vandalismu a poškození. Obvykle se používají v interiéru a montují se na stropy. Díky své pevné a špíně odolné skořepině jsou ideální do prostor, které se snadno zašpiní. Tyto kamery jsou ale méně vhodné do venkovních prostor. Tam může docházet k zamlžení krytu a snížení viditelnosti.

 

Turret kamery4MP-Fixed-Color-Vision-Turret-Camera

Kamery typu turret, nazývané také „oční koule“, má kulový kloub, který vám umožní přesně přesměrovat zorné pole, aniž byste museli pokaždé bezpečnostní kameru znovu montovat. Jsou skvělé do skladů. Některé z nich mohou připomínat dome kamery, ale existuje jednoduchý trik, jak je rozlišit – pokud jsou čočka a IR LED před sklem na krytu a nikoli za ním, máte místo dome kamery kameru turret.

Vzhledem k tomu, že skleněné pouzdro nepřekáží, nejsou tak odolné proti vandalismu jako kupolové kamery, ale vynahrazují to svými schopnostmi. Kromě toho, že jsou skvělé pro přemístění za chodu, jsou lepší pro slabé osvětlení a instalaci ven, protože skleněné pouzdro nebrání objektivu a nehrozí zamlžení. U některých je těžké na první pohled poznat, kam byly namířeny, takže mohou působit panoptickým dojmem jako odstrašující prostředek bez ohledu na jejich skutečné zorné pole. Instalace video monitorovacího systému s několika z nich je skvělou volbou pro řadu různých konfigurací.

 

1-210RQ529304K_1PTZ (Pan Tilt Zoom) - Otočné kamery

Kamery PTZ nebo kamery „pan-tilt-zoom“ lze otáčet a ovládat na dálku pomocí aplikace, joysticku nebo počítačového programu. Mohou sledovat osobu nebo auto v celém rozsahu nebo být naprogramovány tak, aby procházely různými orientacemi, aby Vám poskytly 360 stupňové zorné pole s jediným kusem hardwaru. Některé PTZ kamery také zoomují a zaostřují na tváře nebo SPZ v reálném čase.

To, co PTZ kamerám chybí na odolnosti, vynahrazují všestranností. Jedná se o jeden z nejvíce adaptivních typů bezpečnostních kamer a prakticky dokonalou IP kameru, tyto „pan-tilt-zoom“ kamery lze zaostřit na dálku. Typy vybavené motorickým zoomem Vám poskytnou mnohem komplexnější zorné pole s jediným kusem hardwaru. Jsou výjimečně užitečné při připojení k NVR, protože mohou reagovat na uživatelské vstupy i z externích síťových připojení.

 

Fisheye kamery1640404358-single_product1-cameraiphikvisionds2cd2935fwdi

Bezpečnostní kamera s objektivem typu “rybí oko” s centrálním ohniskem a zhuštěnou periferií vám poskytuje soustředěný pohled a široké zorné pole, třeba i 360 stupnů. Skvěle se hodí na parkoviště nebo sklad, kde nejsou jemnější detaily tak důležité jako celkový obraz. Jsou soběstačné, a protože objektiv zvedá velkou váhu, nejsou tak náchylné k mechanickému selhání jako jejich protějšky s více objektivy. Co ztratíte v rozlišení, zejména na okrajích vašeho zorného pole, dorovnáte spolehlivostí.

 

Снимок экрана 2022-12-11 в 14.48.50

Multiple Sensor kamery

Pokud hledáte zorné pole objektivu typu rybí oko, ale nechcete zkreslení, pravděpodobně budete chtít nainstalovat multisenzorovou kameru. Tento typ panoramatické kamery využívá několik samostatných senzorů a obrazových kanálů k zachycení až 360 stupňového zorného pole a používá software pro zpracování obrazu ke spojení kanálů do souvislého videa.

Bezpečnostní kamery s více senzory jsou lepší pro slabé osvětlení díky infračervenému záření (můžete dokonce zaměřit několik kamer na stejné místo a zachytit překrývající se video kanály na různých frekvencích) a jsou lepší pro vysoké rozlišení oproti kamerám typu rybí oko. Navíc v případě poškození nebo zablokování jakéhokoli jednotlivého senzoru bude vícesenzorová bezpečnostní kamera pokračovat ve vysílání tam, kde by rybí oko nebo jiná kamera s jedním senzorem selhala.

 

Doorbell Kamery61eC4-SUHZL

Jednoduše řečeno, bezpečnostní zvonky jsou jen malé bezpečnostní kamery – drátové nebo bezdrátové – které obsahují dveřní bzučák a interkom v rámu. Kombinace výhod bezpečnostní kamery a interkomu vám poskytuje širokou škálu výkonných funkcí pro zabezpečení vašeho domova nebo firmy.

Jednou z nejdůležitějších funkcí zvonkových kamer je to, že se mohou propojit s vaším chytrým telefonem prostřednictvím aplikace, což vám umožní vidět a reagovat na události u vašich dveří, ať už jste doma nebo ne. Nejlepší bezpečnostní zvonky se připojují k zařízením Z-wave, jako jsou světla a dveřní zámky, což vám umožňuje zamykat a odemykat přední dveře na dálku.

 

imageBezdrátové kamery

Bezpečnostní kamery využívají Vaše domácí nebo firemní WiFi připojení k vytvoření sledovací sítě. Jsou skvělé pro sledování malých až středně velkých místností a budov, protože mají tendenci ke zkreslení obrazu při přiblížení na objekty, které jsou daleko. Některé z výhod bezdrátových bezpečnostních kamer oproti drátovým bezpečnostním kamerám jsou snadný vzdálený přístup, snadnější instalace a méně kabelů. Zde se zabýváme bezdrátovými bezpečnostními kamerami více do hloubky.

  
Jak a kam jej správně nainstalovat? 

Kabelové a bezdrátové bezpečnostní kamerové systémy pro obchodní zařízení poskytují bezpečnost 24 hodin, 7 dní v týdnu, pokud jsou správně umístěny. Instalace bezpečnostní kamery nemusí být složitý proces, ale je třeba mít na paměti několik věcí. V některých případech si systém dokonce můžete nainstalovat sami. Většinou se ale vyplatí nechat jej nainstalovat profesionálními techniky.

Kde instalujete bezpečnostní kamery?

Přední dveře, zadní dveře a okna v prvním patře jsou podle policejních statistik nejčastějšími vchody pro zločince. Poskytovatelé služeb instalace CCTV kamer by se měli postarat o pokrytí hlavních vchodů, jako jsou přední a zadní dveře a brány, a také cest vedoucích k nim. Měli by také sledovat okna v prvním patře, kde je největší pravděpodobnost problémů. Poté mohou být kamery umístěny v rozích vaší budovy, aby zachytily celý obvod. Rizikovou oblastí jsou také parkoviště a garáže, které by měly být monitorovány ve dne i v noci.

Je důležité věnovat pozornost zornému poli a vyhnout se vytváření slepých míst. Pozor si dejte také na osvětlení, umístění kamer do dobře osvětlených prostor zajišťuje jasnější a čistší obraz. Můžete také zvážit kamery, které používají infračervené záření k detekci tělesného tepla a fungují podobně jako noční vidění. Nebo kamery s vlastním přísvitem, u těch je ale nutné uvažovat i o tom, s jakou intenzitou svítí aby nedocházelo k rušení Vašeho okolí. Komerční bezpečnostní kamery by měly být umístěny vysoko, aby s nimi lidé nemohli manipulovat – obvykle stačí 3 metry nad zemí. Další věcí k zamyšlení je, zda chcete, aby vaše kamery byly viditelné pro narušitele.

 

Zanechte nám Vaše údaje, abychom se s Vámi mohli spojit a probrat detaily ohledně Vašich požadavků na CCTV a bezpečnostní systémy