Jak dlouho jsou záznamy CCTV uchovávány?

Moderní video monitorovací systémy ukládají informace dvěma způsoby: zaznamenávají obraz na běžný disk nebo na vzdálený server.

Standartní DVR/NVR

Standardní disk je pevný disk, který je nainstalován v DVR/NVR nebo v počítači. Může to být i SD karta, která je nainstalovaná přímo v kameře.

webinfokz-19062017-z

Rekordér zpracovává a zaznamenává informace přicházející z kamer. Poté jej lze prohlížet prostřednictvím monitoru, počítače, mobilu atd.

Mnoho modelů kamer má slot pro SD kartu, na kterou se záznam ukládá. Záznam z ní si můžete přehrát v telefonu, počítači atd.

___3

Vzdálené servery

Druhým způsobem, jak uložit informace, je přenos datového proudu videa na vzdálené servery. Systém odesílá informace přes internet do tzv. „cloudu“, kde je záznam uložen po stanovenou dobu.

___4

Když jsou záznamy uloženy v cloudových službách, kamery přenášejí informace na vzdálené servery, poté je lze prohlížet z libovolného zařízení.



 

Klady a zápory každé metody

Jako každá technologie má ukládání záznamů výše uvedenými způsoby své klady a zápory. Pojďme si projít ty hlavní.

Cena

Instalace video dohledu s NVR úložištěm je dražší než připojení kamer ke cloudové službě. Takový systém se totiž skládá z více zařízení. Kromě kamer je potřeba nainstalovat videorekordér. „Cloud“ však ztrácí jiným způsobem: video je uloženo nikoli na vašem zařízení, ale na vzdálených serverech. A vaše záznamy nemáte fyzicky u sebe

 

Spolehlivost úložiště informací a jejich ochrana

Zabezpečení video nahrávek je jedním z nejdůležitějších kritérií pro video dohled. V systémech, které ukládají informace na běžný disk je bezpečnost záznamu vyšší, máte přímou kontrolu nad všemi daty, zatímco při ukládání do cloudu spoléháte na někoho dalšího

Stejně jako jakákoliv data může dojít ke ztrátě videozáznamu z video dohledu. Důvody spadají do dvou kategorií: fyzické a IT. Do první skupiny patří vše, co souvisí s poškozením zařízení. Ve větší míře je to typické pro systémy, které nahrávají na pevný disk nebo SD kartu, obojí může být poškozeno nebo odcizeno. Druhá kategorie zahrnuje softwarové problémy. To je typické pro systémy, které přenášejí záznam do „cloudu“. Cloudové služby mají navíc jednu podstatnou nevýhodu: jsou schopny nahrávat pouze v případě, že je v zařízení k dispozici internetové připojení.

Důležitý rozdíl

Bezpečnost videonahrávek v systému se standardní mechanikou bude ve vašich rukou, protože veškeré vybavení (od kamer po DVR) bude instalováno na místě. A v případě systému, který přenáší video na vzdálené servery, vše závisí na kvalitě cloudové služby a dostupnosti internetu ve vašem zařízení.

 

Jak dlouho se uchovávají kamerové záznamy?

Doba uložení informací ve video monitorovacím systému je určena následujícími parametry:c131160639e2d1975061

  • Počet kamer (čím více zařízení, tím více informací přenesou na pevný disk nebo do „cloudu“).
  • kvalita snímání (čím vyšší rozlišení kamer, tím více video „váží“)
  • místo na pevném disku nebo plán cloudových služeb
  • režim fotografování
  • Uvažujme tento parametr na konkrétním příkladu: na sadě čtyř AHD kamer s rozlišením 2 megapixely a 1 TB pevným diskem. Takové soupravy jsou často instalovány v soukromých domech a malých kancelářích.

Při nepřetržitém záznamu bude takový video monitorovací systém zpravidla archiv ukládat po dobu 14 dnů. Pokud se místo pevného disku použijí SD karty instalované přímo v kamerách, pak bude doba záznamu cca 2-3 dny. Takové načasování je optimální například pro video monitorovací systém v soukromém domě nebo bytě.

 

Co se stane, když video dohledu dojde paměť?

Když video monitorovacímu systému dojde volná paměť, vymaže staré informace a nahraje nové video. Tento proces je zcela automatický a nevyžaduje vaši účast.

 

Je možné prodloužit dobu uchovávání záznamů?

Můžete zvýšit kapacitu úložiště zachycených informací. Chcete-li to provést, musíte změnit režim nahrávání z „nepřetržitého“ na záznam pohybu. To znamená, že systém uloží informace pouze tehdy, když se v rámečku objeví mobilní objekty: lidé, auta, zvířata. Tato funkce je dostupná jak pro systémy, které zapisují na pevný disk, tak pro přenos video streamu do cloudové služby. Změna tohoto parametru zvýší velikost úložiště až na 30 nebo více dní.

 

Vytvoříme nabídku na WiFi kamery dle Vašich potřeb zdarma

Zanechte nám Vaše údaje, abychom se s Vámi mohli spojit a probrat detaily ohledně Vašich požadavků na CCTV a bezpečnostní systémy.