Kolik Megapixelů potřebuji pro bezpečnostní kameru?

 

Počet megapixelů, které budete potřebovat pro bezpečnostní kameru, závisí na ploše, kterou chcete pokrýt, na tom, jak jasný záznam potřebujete a jak vysoký je váš rozpočet. Čím více megapixelů má vaše bezpečnostní kamera, tím větší úroveň a hloubku sledování a přibližování budete mít.

 

CO JE ROZLIŠENÍ BEZPEČNOSTNÍ KAMERY?

Rozlišení je technický termín obvykle používaný pro digitální fotografii a video a vztahuje se k technickému ekvivalentu filmového zrna v analogové fotografii. Během vrcholu analogové fotografie se říkalo, že čím nižší je počet zrn v obrázku, tím ostřejší je nebo je méně „pixelovaný“. f7

Rozlišení bude pravděpodobně jednou z hlavních funkcí, které zvažujete při hledání kvalitní bezpečnostní kamery, protože určuje úroveň detailů, které jsou na snímku pozorovány. Počet pixelů přes šířku a výšku obrázku se nazývá rozlišení, takže rozlišení IP bezpečnostních kamer je celkový počet pixelů, které tvoří obrázek. Například velmi běžné rozlišení displeje pro video je šířka 1920 pixelů a výška 1080 pixelů. 

V megapixelu je jeden milion pixelů. Pokud vynásobíte šířku a výšku obrázku, dostanete celkový počet megapixelů. 1920 pixelů vynásobených 1080 pixely se rovná 2 073 600, takže jde o 2MP obrázek. Výška obrázku se používá k symbolizaci rozlišení; můžete říci rozlišení 1080p při odkazu na obrázek s 2 miliony megapixelů.

 

JAKÉ JE NEJLEPŠÍ ROZLIŠENÍ PRO BEZPEČNOSTNÍ KAMERU?

Domácí bezpečnostní kamery se dodávají v řadě různých rozlišení v závislosti na vašich potřebách a vašem rozpočtu. Mezi nejběžnější, které na trhu uvidíte, patří 2MP (1080p), 4MP (1440p), 5MP (1920p) a 8MP (4K/2160P).

2MP kamery jsou již považovány za kamery s vysokým rozlišením (HD), zatímco ty, které dosahují nebo překračují 8MP, spadají do kategorie ultra vysokého rozlišení (UHD). Toto jsou rozlišení bezpečnostních kamer, která jsou nejpoužívanější, protože poskytují vysokou úroveň detailů. Přiblížením obličeje nebo SPZ během natáčení je šance na jejich jasnou identifikaci vysoká.

Při zvažování počtu megapixelů, které můžete pro vaše řešení potřebovat, musíte nejprve zvážit místo, které budete sledovat. CCTV řešení vám mohou pomoci určit nejlepší kameru pro vás na základě toho, kde a co chcete zachytit.


VYPLATÍ SE 4K BEZPEČNOSTNÍ KAMERY?

 

4K kamery mají mnohem vyšší rozlišení 3840 x 2160p, rovnající se 8 megapixelům, a jsou na špičkové úrovni kvality monitorovacího videa. Mají široké zorné pole a jsou účinné pro rozpoznávání obličeje a poznávání SPZ na větší vzdálenosti. Jednou z výzev bezpečnostních kamer 4K je, že vyžadují větší šířku pásma (bandwidth) a prostor pro ukládání. Budete to muset mít na paměti při sestavování rozpočtu pro potřeby sledování.

Na druhou stranu, pokud máte rozpočet na tyto špičkové fotoaparáty, novější technologie komprese videa umožňuje dále snížit spotřebu úložiště. Příkladem může být bezpečnostní kamera s kódováním videa H.265. Tento kodek dokáže ušetřit až 50 % dostupného úložného prostoru ve srovnání se starším kódováním H.264.

Pro některé podniky nejsou 4K kamery žádný problém. Pokud chcete zachytit záběry v nejvyšší možné kvalitě a zároveň monitorovat větší oblasti pod jednou kamerou, 4K kamery do budoucna zajistí váš video monitorovací systém.

4K sledovací kamery jsou nejlepší pro střední a velké podniky, včetně parkovišť, skladů, maloobchodních prodejen, hotelů, restaurací a dalších komerčních a rezidenčních nemovitostí.

Zanechte nám Vaše údaje, abychom se s Vámi mohli spojit a probrat detaily ohledně Vašich požadavků na CCTV a bezpečnostní systémy